LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Våra danser

Lindy Hop

Jitterbugg / Lindy Hop

Många av föreningens medlemmar dansar Lindy Hop. Ursprunget är 30-talets New York och musiken är givetvis swing. Dansen kallas också ofta för jitterbug, lindy eller bara swing.

Läs mer om Lindy Hop här        

Balboa Swing

Balboa Swing har sina rötter i två från början separata danser, Balboa och Swing, som dansades på olika ställen i 1930-talets Kalifornien. När dansare från de olika grupperna så småningom möttes och inspirerades av varandra föddes hybriden Balboa Swing.

Läs mer om balboa swing

Boogie Woogie

Boogie Woogie är den dans som tidsmässigt följer efter Lindy Hop. Ursprungligen dansade man till musiken från det sena 40-talet och 50-talet, men idag dansar man till fler och även modernare musikstilar. Boogie Woogie går ofta att dansa på samma sociala danstillställningar som lindyn och är ett naturligt komplement till lindyn.

Läs mer om Boogie Woogie här

Stepp

Stepp är en blandning av dans och musik och förekommer i många varianter och innom många geanrar. I Swingkatten är det swing-steppen från första halvan av nittonhundratalet som sätter prägeln.

Läs mer om stepp

Autentisk jazz

Autentisk jazz är en 30-talets solodans som man till exempel kunde se lindyhopparna dansa på Savoy Ballroom! Den har en lekfull och improvisationsrik repertoar, stilen kan vara allt från snoffsig charleston till groundad 40-tals jazz.

Läs mer om autentisk jazz

Blues

Blues är det som dansas till långsammare jazzmusik eller bluesmusik, beroende på vem man frågar. Swingkatten har inga regelbundna kurser i blues men däremot socialdans några gånger per termin.

Läs mer om blues

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans