LOGGA IN

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Styrelsen 2016 - 2017

Jennifer Leijon

Ordförande
ordforande@swingkatten.se

Jennifer älskar att dansa och lär sig något nytt på varje dansgolv. Hon har tränat och tävlingsdansat pardanser såsom bugg, lindy hop, dubbelbugg och boogie woogie sedan hon var liten. Som sextonåring började hon undervisa dans i Västerås och som student även här i Uppsala. Nu dansar hon i en jazz- och showdansgrupp på en av studentnationerna och är även styrelseordförande för stans kanske bästa förening - Swingkatten. 

 

 

 

David Rönnholm

Vice Ordförande

 

 

Marian Niskala

Sekreterare

Dans är beroendeframkallande, så skulle Marian beskriva sin relation till dans. Tidigare har hon provat och dansat showjazz, street, latindanser, balett och bugg. Men det var på öppet hus i början av 2015 som hon föll pladask för Autentisk jazz. Lika hårt föll hon för Lindy hop någon timme senare på ytterligare en workshop och kunde sedan inte välja mellan de två danserna så det fick bli båda två. Med denna rivstart fortsatte hon som volontär på swingkvällarna och har till denna dag aldrig betalt en enda krona inträde tack vare volontärschemat. I framtiden hoppas hon få visa vad hon går för i en showgrupp eller tävling och att en dag också få lära ut dans. Hennes mål med styrelsearbetet är att engagera andra medlemmar i föreningslivet, samt att locka fler till funktionärsgruppen och Swingkatten.

 

Rasmus Luthander

Kassör
ekonomi@swingkatten.se

Vad kan vara en bättre kombination av lekfullhet, kreativitet, träning, härlig musik och coola moves än swingdans? Så tänkte Rasmus när han anmälde sig till en kurs i boogie-woogie i Kalmar hösten 2013. Eftger flytt tillbaka till Uppsala blev det även kurser i Lundy hop. Efter att ha engagerat sig med socialdans i boogie-woogie tog fortsatte han in i styrelsen och tar nu hand om föreningens ekonomi. Föreningslivet, och då särskilt Swingkatten, är något han vill vara delaktig i och vara med och utveckla. 

 

 

 

Solstickan Malmberg

Ledamot

Ansvarig för DJs och träningsverksamheten..
solstickan.malmberg@swingkatten.se

Solstickan började dansa Lindy hop på Studio-K under 2011, och gick även två terminer Lambada Zouk, därefter ett antal försök att ta upp dansen igen med många omstarter så var det först 2014 som han kickade igång högväxeln och anslöt sig till Swingkatten för att verkligen satsa på Lindyn. Solstickan har även testat lite andra Swing danser, Utöver styrelsen är Solstickan engagerad i parkdansgruppen, är även träningsvärd regelbundet samt dj'ar på socialdanserna då och då. Han brinner för dansen och vill att dansen och dess glädje sprids vidare till allt och alla. Siktar även på en lärarroll någongång i framtiden!

 

 

 

Joakim Bergström

Suppleant


 

 

Mathias Astermark

 Ledamot

Ansvarig för PR och marknadsföring

Mathias trodde att han saknade taktkänsla innan han hösten 2015 hittade och förälskade sig i lindy hop, den kanske mest ikoniska av alla swingdanser. Sedan dess har han även provat dansfötterna på blues och autentisk jazz. Dagtid studerar han på läkarprogrammet, kvällarna spenderar han på dansgolvet och tiden däremellan driver han eget företag som massageterapeut. Han är ständigt ute efter att utveckla sina färdigheter på dansgolvet och hoppas kunna bidra positivt till denna förening, som ger honom och många andra så mycket glädje och gemenskap.

 

 

 

 
nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans