LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

KALENDER

Tis 11/8
Killer Boogie

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Våra instruktörer

Agnes

Undervisar Lindy Hop, Jazz
agnes.hjelm (at) swingkatten.se

Agnes upptäckte Lindy Hop för ett tiotal år sedan. I många år var hon helt fokuserad på att bli den perfekta följaren, vilket har gjort att hon har en djup kunskap inom områdena förning/följning och connection. På senare år har hon även insett att dansen har andra viktiga delar och fokuserar nu mycket på rytm och musikalitet. I klassrummet är hon en engagerad lärare med ett gott öga för tekniska detaljer, som värnar om att ge följare och förare lika mycket tips och att få eleverna att använda hela kroppen när de dansar.

Annette

Undervisar Lindy hop
annette.simonsson@swingkatten.se

Annette har dansat Lindy Hop sedan 1995. Hon har genom åren varit engagerad på många sätt i föreningen, som träningsvärd, kursadministratör, styrelsemedlem, instruktör och showdansare. Hon var med i den grupp instruktörer som 2001 grundade Swingkatten. När Annette fick sitt andra barn 2007 blev det dock ett uppehåll i föreningsengagemanget. Från 2012 är hon tillbaka som instruktör tillsammans med sin man Magnus. Sedan hösten 2014 håller Magnus och Annette Kurser i Lindy Hop i Knivsta i Swingkattens regi.

Elin

Undervisar Lindy Hop
elin.almstedt (at) swingkatten.se

Efter att ha tagit några steg i bugg, visade Elins danspartner henne lindy hop våren 2008. Nu är hon helt fast och dansar både på showgolv med MessAround såväl som under väntetider i labbet.

Elisabetta

Undervisar Lindy hop
elisabetta.perotti@swingkatten.se

Elisabetta började dansa Lindy Hop 2012 i Italien precis innan hon flyttade till Uppsala. Där hittade hon Swingkatten och många nya danskompisar. Elisabetta älskar att leka med olika rytmer och anpassa sin dans till känslan i musiken. Bli inte förvånad om hon släpper taget och solodansar, hon tycker om autentisk jazz! Dansen sprider glädje, och får henne att känna sig mer levande. Hennes favoritmotto kommer från Norma Miller: “The beat is life!”

Emma

Undervisar Blues
emma.lindqvist (at) swingkatten.se

Dans har varit viktigt för Emma i hela hennes liv. Mötet med andra, med musiken och med sig själv är inspirerande och utvecklande! Emma, med sin grund i bland annat folkdans och salsa, har dansat blues sedan 2010. Bluesmusiken och samarbetet med partnern är viktiga delar för henne när hon dansar. Genom sin undervisning vill hon sprida glädje och entusiasm för dans!

Erik

Undervisar Balboa Swing
erik.bergsten@swingkatten.se

Erik började dansa Lindy Hop i Malmö 2009 och fann i denna dans ett glädjeämne, en lekstuga och en mötesplats. Innan han tog sina första stapplande balboasteg, tyckte han allt att den där dansen såg lite tråkig och stel ut. Men när han flyttade till Uppsala 2012 gav han ändå balboan en ärlig chans och nu har denna dans mer eller mindre tagit över hans dansanta liv.
Erik tycker om rytm och försöker vara ett kompletterande instrument när han dansar. Han tycker att fokus för en dans ska ligga på kommunikationen i dansen, trygghet föder dansglädje och dansglädje är vad det handlar om.
Undervisar med Lina.

Gustav

Undervisar Lindy Hop, Jazz
gustav.lindstrom (at) swingkatten.se

Gustav älskar swingdans och allt som hör till. När han inte undervisar syns han på socialdansgolvet, i DJ-båset, i showgruppen MessAround eller i swingbandet The Rhythm Baby Makers. Gustavs fokus i undervisningen är att eleverna ska få till känslan och flytet i dansen. Han lektioner karaktäriseras av lika stora delar teknik som humor (både avsiktlig och oavsiktlig).

 

Hannah

Undervisar Blues
hannah.karlsson@swingkatten.se

Hannah är en mångdansare med bakgrund i allt från balett och streetfunk till latinamerikanska pardanser såsom tango och brasiliansk zouk. Dansen har varit med i någon form sedan barnsben, men det var först 2013 som bluesen gjorde entré och stal hennes hjärta. Hon föll pladask för den härliga friheten i blues där kreativiteten får flöda fritt. Hannahs fokus i undervisningen är att ge verktyg för att skapa god kontakt med sin partner för att tillsammans hitta känslan i dansen och ge uttryck för musiken.

Harald

Undervisar Lindy hop
harald.carlstrand@swingkatten.se

Haralds plan var länge att lära sig spela trummor, vilket än idag inte har hänt. Istället blev han en sensommarkväll övertygad om att börja dansa Lindy Hop - utan att ha en aning om vad det var. Idag undervisar han i Lindy Hop för Swingkatten och uppträder med showgruppen MessAround. Gillar låtar i precis lagom tempo och hittas ibland bakom DJ-båset.

Helena

Undervisar Blues
helena.aspernas@swingkatten.se

Helena är en mångdansare med bland annat Lindy Hop, tango och flamenco i bagaget. Sedan ett antal år så är det emellertid bluesdans som hjärtat klappar extra mycket för, med dess stora variationsrikedom i stil och musik. I sin undervisning fokuserar Helena på att ge verktyg för en dynamisk dans, med såväl en god kontakt inom paret som utrymme för det egna kreativa uttrycket, samt att sprida dansglädje!

Lars

Undervisar Stepp
lars.emren@swingkatten.se

Lars har dansat Lindy Hop sedan 1994 och började med steppdans 1996 för att förbättra lindystegen. Det slutade med ett oväntat steppberoende. Lars har organiserat steppkurser i föreningens tidiga år och efter ett uppehåll i engagemanget är han tillbaka för att sprida fler stepprytmer. Han är glad att hjälpa andra att upptäcka steppdansens värld.

Per

Undervisar Lindy hop
per.lunden@swingkatten.se

Per har alltid älskat att dansa. Med en musikaliskt uppväxt och ofta förtrollad av musikaler på tv, var det inte konstigt att han blev förälskad i jazzen. På Kulturnatten 2012 fann han plötsligt Lindy Hop. Och bitarna föll på plats. Per älskar rytmer och lyssnar intensivt på musiken när han dansar. Det han gillar med dansen är friheten som båda dansarna har och att man aldrig blir fullärd. Det är som ett språk och ju mer man utvecklar sin dans, desto fler trevliga samtal blir det.

Johanna

Undervisar Boogie Woogie
johanna.kjellgren (at) swingkatten.se

Johannas stora intresse här i livet är dans. Hon började tävlingsdansa i bugg och dubbelbugg som nioåring, några år senare lade hon även till boogie woogie i sin repertoar. Hon flyttade från de mörka Smålandsskogarna till Uppsala 2002 och där hittade hon Swingkatten. Under åren har hon hunnit med många olika danser, allt från salsa, lindy hop och street dance till lite tyngre grejer såsom cheerleading och folkdans. Än så länge har hon inte hittat en enda dans som inte är rolig. I sin undervisning vill Johanna gärna få deltagarna att hitta ”den där speciella boogiekänslan” som man kan höra henne prata sig varm om.

Lina

Undervisar Balboa Swing
lina .gustafsson@swingkatten.se

Lina fick upp ögonen för hur snygg den där Balboan var, redan innan hon fick känna på att just Balboan har den härligaste danskänslan. Trots att hon började med att dansa Lindy hop 2009, så har hon sedan 2011 nästan bara dansat Balboa. Elegansen, de snabba svängarna, samt samförståndet och leken med danspartnern är det bästa med Balboan. Lina undervisar med Erik.

Lisa

Undervisar Lindy Hop, Jazz
lisa.christiansson (at) swingkatten.se

Lisa älskar att dansa och sedan de första lindy-hoppstegen togs sommaren 2006 har hon varit fast. Hon anklagas ibland för att ha ett fånigt leende på dansgolvet och det är detta fåniga leende som hon vill sprida till resten av dansgolvet då hon undervisar i Lindy hop och autentisk jazz.
Lisa tycker om när det går snabbt och att flyga i luften, något hon får utlopp för då hon showar med MessAround.

Lovisa

Undervisar Lindy hop, Jazz
lovisa.ostblom@swingkatten.se

Lovisa upptäckte Swingmusiken och Lindy hop på en rökig bar i Berlin 2013 och blev direkt såld. Den glädje som dansparen gav uttryck för ville hon också känna. När Lovisa flyttade till Uppsala för att börja studera hittade hon snabbt till Swingkatten och började ägna mer tid åt dansen. Lovisa undervisar i Lindy hop, syns på socialdansgolv i Uppsala och runt om i världen samt uppträder med showgruppen MessAround.

Magnus

Undervisar Lindy hop
magnus.simonsson@swingkatten.se

Magnus började dansa Lindy Hop 1999 med UBSS i Uppsala och blev genast biten av dansen. Det dröjde inte länge innan han var kursadministratör, träningsvärd, instruktör och medlem i föreningens showgrupp. Det var denna ledargrupp och showgrupp som 2001 tog saken i egna händer och grundade Swingkatten. Efter många års engagemang i föreningen drog sig Magnus tillbaka 2007 när han fick sitt andra barn. Från 2012 har Magnus börjat undervisa Lindy Hop igen tillsammans med sin fru Annette. Sedan hösten 2014 håller Magnus och Annette Kurser i Lindy Hop i Knivsta i Swingkattens regi.

Nils

Undervisar Balboa Swing
nils.bystrom (at) swingkatten.se

Nils Undervisar Balboa och Swing tillsammans med Veronika. Han tycker om att fokusera på de mindre detaljerna i förningen för att få en bättre kommunikation mellan parterna.

Olle

Undervisar Blues
olle.moden (at) swingkatten.se

Olle började dansa traditionell foxtrot 2002 och gick sina första kurser inom Swingkatten året därpå. Är en mångdansare som fokuserat på olika pardanser under åren med fördjupning mot bluesen sedan 2010.

Petra

Undervisar Lindy hop, Jazz
petra.mansson@swingkatten.se

Sedan barnsben har Petra älskat att röra på sig till musik. Hon började ta danslektioner inom modern dans redan som fyraåring men det här med Lindy hop skulle ta ett tag innan hon prövade på. En vårdag 2013 klev hon in på Chicago i Stockholm och tog sina första trippelsteg. Sedan dess har hon fortsatt och kärleken till dansen växer i takt med allt hon lär sig. När Petra undervisar vill hon förmedla glädje och energi som finns i denna fantastiska dans. Hon lägger stor vikt på att både förare och följare får feedback och utvecklas. När hon inte undervisar vill hon socialdansa, träna och showa med sin dansgrupp The Rhythm Freaks och delta på dansläger runt om i Europa.

Simon

Undervisar Lindy Hop
simon.ternsjo (at) swingkatten.se

Simon började dansa som litet barn men hade ingen taktkänsla i kroppen. Han tyckte att ju snabbare man rörde sig desto bättre var man, oavsätt musiken. Vid 13 års ålder började han dansa bugg, och lärde sig i samma veva om takt och pardans, och senare gammeldans. Efter ett lagom långt uppehåll hittade han tillbaka till dansen och sökte sig då till buggen men kom av en rolig slump till lindy hoppen och blev snabbt fast.
Ser man Simon dansa socialt kan man tro att det är fart och konstiga turer som gäller, men hans största passion är svårt att sätta fingret på, men det har med förning/följning att göra...

Sofie

Undervisar Lindy hop
sofie.renemar@swingkatten.se

Sofie började dansa Lindy Hop 2010. Dansen blev snabbt en favorit mycket tack vare Swingkattens fantastiska möjligheter till socialdans. Men viktigast av allt var och är svänget i musiken och dansens stora möjligheter till improvisation. I undervisningen fokuserar Sofie gärna på att lyssna på musiken och få ut den i kroppen. Sofie undervisar med Karolin.

Stephan

Undervisar Balboa Swing
stephan.ortlieb@swingkatten.se

Stephan älskar dans och började med Lindy hop och Boogie Woogie samt Blues när han flyttade till Uppsala i början av 2013. Under Snowball 2013 kom han för första gången i kontakt med Balboa och var fascinerade på en gång. Sedan blev det första kurser i Balboa och därefter mest fokus på denna dans. Det finns så många möjligheter att uttrycka sin glädje i denna underbara dansen att man bara släpper loss på dansgolvet. Varje dans med en partner är en dialog där man pratar med varandra.
Under sin tid i Swingkattens förening har Stephan varit en del av styrelsen, anordnade socialdanskväller samt ett antal Balboa läger.
“Dance is like wine; it matures with every performance.”
~ Alarmel Valli ~

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans